Sänk inte studiebidraget

Nu har finansministern Anders Borg gjort några förslag som kommer att spara ca. 9 miljarder kronor till statskassan per år från 2015-2018, han föreslår bl.a.att man ska sänka studiebidraget och höja lånedelen. Detta är nog det värsta man kan göra, eftersom att studenter redan är bland de som har minst pengar i plånboken.De skuldsätter sig och kämpar även med att klara hyran. Detta kommer att leda till att personer inte väljer att studera, speciellt de som inte får hjälp hemifrån. Personen riskerar då att bli arbetslös, då han inte har en utbildning, vilket blir ett problem för samhället och inte bara för individen.

Vi i Miljöpartiet är emot det här förslaget.

En kommentar

  1. Tor

    Låter mycket vettigt i mina öron. Studenter och unga vuxna har det mycket tufft idag. Sedan är det starkt gjort att ni som parti vågat ta ställning i vindkraftsfrågan ute på Holmön. Jag har följt debatten och häpnar över hur kommunen har skött det hela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.