Debatten om AB Bostaden

Idag diskuterade kommunfullmäktige en interpellation som är byggd på en utredning som handlar om att sälja 600-1000 lägenheter. Bristen på bostäder är ingen hemlighet i Umeå och alla partier är överens om att vi måste göra något åt det. Det jag menar med det är att vi måste hitta en finansiering till att öka byggandet av lägenheter i Umeå för att balansera med målet om att Umeå blir 200 000 invånare vid 2050. Vi debatterade frågan i en timma och vi kom ingenstans med debatten, det blev istället en debatt om ideologi och inte om praktiska lösningar för problemet. Jag tror inte syftet med interpellationen var att diskutera ideologi. Jag anser att utredningen av möjligheten att sälja är ett utav alternativerna som inte utesluter de andra alternativen.

3 kommentarer

 1. Marianne Hägglund

  Om Bostaden säljer ut lägenheter, skulle jag gärna vilja veta vad du tror händer för oss som hyresgäster?
  Jag tror jag redan har svaret tyvärr.Det blir naturligtvis bostadsrätter av dessa.Vi är många som hyr,av olika anledningar, bl.annat för att vi kanske inte har kapital för att köpa vårt boende, eller för att vi helt enkelt bara vill hyra vårt boende.Det låter så fint när ni politiker säger att det inte ska omvandlas till bostadsrätter, att det inte är syftet med försäljningen. Svara mig då, hur gör vi hyresgäster då???? vad har vi för alternativ?
  Jag vill iallafall INTE flytta och kommer heller inte göra det frivilligt./Marianne.

 2. kenta

  Det är ett modernt samhälle ingen tvingas från sitt boende om fastigheten omvandlas till bostadsrätter.
  Det finns i och för sig olika modeller för att omvandla till bostadsrätter men möjligheten att bo kvar utan att köpa ut lägenheten finns alltid. Fördelen med bostadsrätter är att hyresnivån inte blir lika hög som med hyresrätt eftersom de boende tar ett större ansvar själva.

  • Marianne Hägglund

   Jag är medveten om att boendekostnaden inte blir lika hög, om det omvandlas till bostadsrätter
   MEN alla kan INTE köpa sitt boende p.g.a. ekonomiska skäl, DÄR HAR VI SKILLNADEN/Marianne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.