Klimat och mänskliga rättigheter i EU-valet

Den 25 maj har vi som medborgare möjligheten att påverka utvecklingen i Europa genom vår röst till EU-parlamentet. Från miljöpartiets sida vill vi lyfta fram två frågor som vi tycker är extra viktiga, och som vi kommer driva i EU om vi får förtroendet: Klimat och mänskliga rättigheter.

Klimatfrågan är avgörande för utvecklingen i Europa. För att möta klimathotet behövs både individuellt ansvar och storskaliga lösningar. Vi vill höja ambitionerna så att EU blir en föregångare i klimatpolitiken och tar huvudansvar för att få till stånd en global klimatöverenskommelse, samtidigt som vi hjälper fattigare länder med deras klimatomställning.

Främlingsfientligheten växer sig starkare i Europa, och högerextrema partier är på frammarsch. Redan idag är det förenat med livsfara för många människor att försöka fly till Europa, ändå vill vissa partier göra det ännu svårare. Vi vill vända den utvecklingen och göra det lättare för människor i nöd att söka asyl i ett mer öppet och humant Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.