Skyll inte bostadsbristen på invandringen

Har idag fått en insändare publicerad i Västerbottens-Kuriren:

Sverigedemokraterna i Umeå vill lösa bostadsbristen genom att ta emot färre flyktingar. Umeå kommun tog emot 37 anvisade flyktingar förra året. Totalt kom 138 nyanlända till Umeå, varav 57 var anhöriginvandrare och 33 som på själva ordnat eget boende. Merparten av dessa kan antas ha skaffat boende hos anhöriga eller vänner. Cirka 60 lägenheter per år beräknas behövas kommande år för nyanlända flyktingar. Bostadsbristen går alltså inte att skylla på invandrarna. Istället kanske Sverigedemokraterna borde glädja sig åt den rådande bostadsbristen, eftersom den idag är en av anledningarna till att vi tyvärr är en av de sämsta större kommunerna i landet på att ta emot flyktingar. För att lösa bostadsbristen behöver vi bygga runt 1200 nya lägenheter per år framöver. Detta bör vi göra genom planering, förtätning och nytänkande. Vi vill att fler ska kunna flytta till Umeå, från när och fjärran.

Nasser Mosleh, gruppledare, Miljöpartiet de gröna i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.