Får utsatta kvinnor tillräckligt stöd?

Enkel fråga till Eva Andersson, ordförande i socialnämnden:

 

Får utsatta kvinnor tillräckligt stöd?

Öppen gemenskap och kvinnojouren larmar för att deras resurser inte räcker till för att ge alla kvinnor som är utsatta för våld i nära relationer hjälp. Förra årets nekades 66 kvinnor och 75 barn plats på kvinnojouren. Kommunen har det slutgiltiga ansvaret och måste hjälpa de som behöver skyddat boende.

Vi och resten av umeåborna vet redan att det är bostadsbrist. Men vi måste ändå ta vårat ansvar och hjälpa de medborgare som behöver det. Våldsutsatta kvinnor och barn måste vara en hög prioritet i samhället och politiken. Våld i nära relationer både en personlig katastrof för den som blir utsatt, och en fråga om jämställdhet.  

Vilket skydd och hjälp kan socialtjänsten erbjuda kvinnor som är utsatta för våld i nära relationer idag?

 

Nasser Mosleh (MP)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.