Inkomstklyftorna ökar

Aftonbladet har tillsammans med United Minds gjort en undersökning vars resultat tyder på att inkomstklyftorna i dagens samhälle ökar. I undersökningen frågade man hur fördelningen av landets samlade privata nettoförmögenhet låg till. Svenskarna tror att den rikaste femtedelen äger 25% av nettoförmögenheten samt att den fattigaste femtedelen äger ca 15%. I verkligheten äger den rikaste femtedelen 87% av nettoförmögenheten och den fattigaste femtedel äger ingenting, utan enbart skulder.

Att rätta till detta kommer att vara en stor utmaning inför framtiden.

Länk till reportaget: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16903360.ab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.