Socialdemokraterna missade sin chans.

Idag hade vi vår motion om ställningstagande för hållbarhet, vilket gäller att ta avstånd från planering att bygga kärnkraft i Pyhäjoki i Finland. Det blir ryska Rosatom som levererar kärnkraftverket i Pyhäjoki. Rosatom är ett rysk statligt bolag, som har hand om den ryska kärnkraftindustrin. Vi har fått stöd från Vänsterpartiet och Centerpartiet, man förväntade sig att Socialdemokraterna skulle stödja motionen men tyvärr blev det inte så. Jag har påpekat till Socialdemokraternas policy när det gäller kärnkraft och till yttrande från Skellefteåkommun samt Robertforskommun där Socialdemokraterna har majoritet, samt fem kommuner till i Norrbotten som sagt nej till kärnkraft i Pyhäjoki, men det hjälpte inte. Jag fick svaret från Lennart Holmlund att det är en utrikesfråga och att Umeåkommun saknar kompetens för att bedöma sådana frågor. Vi ska iallafall inte ge upp och fortsätta kampen mot kärnkraftverk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.