Unga arbetslösa har blivit en EU-valfråga

Den ekonomiska krisen har slagit särskilt hårt mot EU:s unga befolkning. Arbetslösheten bland unga i EU är över 20 procent. Detta hotar på allvar EU:s framtid. Många unga ser framför sig ett liv utan hopp om jobb eller försörjning. Det är ett oåterkalleligt slöseri med mänskliga resurser. Vi kan bättre

.

För ett grönare EU vill Miljöpartiet:

 1. skapa nya, hållbara jobb för unga genom klimatinvesteringar,
 2. satsa på EU:s ungdomsgaranti som garanterar att alla unga i EU erbjuds arbete eller utbildning inom fyra månader efter att de slutat skolan eller blivit arbetslösa. För att ungdomsgarantin ska fungera behövs det nya investeringar i utbildningsinsatser för unga,
 3. utveckla studentutbytesprogrammet Erasmus och utbytesprogrammen för unga som inte studerar på högskolan,
 4. att det ska bli betydligt lättare att få utbildning och yrkeserfarenhet från ett EU-land erkänd i ett annat,
 5. underlätta för utomeuropeiska medborgare att studera i Europa,
 6. skärpa EU:s regler för reklam riktad till barn och unga. Vi vill också ge medlemsstaterna möjlighet att göra ytterligare skärpningar för att skydda barn från skadlig reklam.

En kommentar

 1. LenaAndersson

  Ge unga utbildning eller praktik med avtalsenlig lön istället för att bestraffa dem med oavlönad samhällstjänst!
  Även studenter bör inkluderas i välfärdssamhället genom att inte behöva skuldsätta sig för att ens ha råd med mat o tak över huvudet under studietiden!
  Samhällets skatte- o obligatorisk avgiftsfinansierade ersättning ska självklart baseras på behov, inte som idag på tidigare inkomst där rika föredetta högavlönade ges mer med enda motiveringen att de är/var rika och därmed förtjänar mer oavsett deras faktiska behov och trots att föredetta lågavlönade är exakt lika arbetslösa och exakt lika oförmögna att ens försörja sig själva! Det borde vara självklart att alla ska ges exakt samma grundersättning kompletterat med en behovsprövad tilläggsersättning kombinerat med en privat inkomstbortfallsförsäkring!
  Att höja skatter för att höja taket i a-kassan, när problemet är det låga GOLVET inte taket o höjt tak inte minskar antalet som måste komplettera med förnedrande försörjningsstöd och tillhörande bestraffning i form av oavlönad samhällstjänst som ”brukare”/”socialfall” åt ”Viva resurs”…, vore extremt korkat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.