Lösning för tiggeri (fattigdom)

Under de senaste veckorna har de varit diskussioner angående tiggeri i Umeå. De senaste diskussionerna tog plats på Café station där många politiker/Umeåbor deltog. Alla var överens om att det är fattigdom som är problemet. Så vad är lösningen till problemet? Ett flertal vill att de rumänska myndigheterna ska ta ansvar för sina medborgare. Andra anser att EU också ska ha ett ansvar för dessa EU-medborgare. Men vi pratar idag om en aktuell fråga som pågår just nu i Umeå och tanken är att hitta en lösning för problemet här i Umeå, eftersom dessa EU-medlemmar har rätt att befinna sig här enligt lag. Som Umeåbo och politiker här i Umeå anser jag att lösningen helt enkelt är att hjälpa dessa människor, det vill säga, ge dom ett tak över huvudet och ge dom mat på bordet. När det gäller ”tak över huvudet” så har Umeå kommun många tomma lokaler och det är inget problem att öppna en av dessa lokaler för att ge dom en boplats. När det gäller mat så tillagar Umeå kommuns måltidsservice ca 23000 portioner varje dag inom skola och delar av socialtjänsten, så att tillägga ca 100 portioner till är inget problem. Så varje Umeåbo kommer att kunna säga att med deras skattepengar har Umeå kommun erbjudit dom tak över huvudet och mat på bordet. Ingen Umeåbo behöver gå runt med ett dåligt samvete. Sedan är det upp till varje person ifall de vill skänka pengar på gatan eller inte. Detta är mitt förslag.

2 kommentarer

  1. Torbjörn Eriksson

    Bra Nasser! Du visar att du är en politiker som har ett hjärta och ett gott förstånd! Vi hoppas också att mp nu inför valrörelsen tar fram ett fint förslag om hur ni kan stödja våra ambitioner att komma igång med produktion av eko-livsmedel ute på Holmön. Vi försöker komma igång lite småskaligt redan i sommar med tio griskultingar och höns. Sedan har ett nyinflyttat par planer på att skaffa får och lamm redan i sommar. Vi håller tummarna för MP-Umeå, ett parti i tiden!

  2. Mr Cool

    Men kan inte du visa vägen och låta dessa bo hemma hos dig!!!! Med din lösning så kommer det fler och fler. Men ni saknar ju som vanligt verklighetsförankring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.