Miljö i Umeå kommun

Solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet är en grundsten iMiljöpartiets politik. Ett fungerande ekosystem, frisk luft och rent vatten äravgörande för människans framtid. Idag har vi byggt upp ett samhälle och enlivsstil som tär på naturen och hindrar framtida generationers möjligheter till ett rikt liv. I omställningen till ett ekologiskt hållbart samhälle krävs att vi alla tar ansvar för vår gemensamma värld. Miljöarbetet ska samverka med sociala och ekonomiska mål, för ett globalt ansvarstagande och en hållbar utveckling av hela Umeå kommun. Vid större beslut som innebär en konflikt mellan ekonomisk tillväxt och långsiktigt ekologiskt hållbart utveckling – ska miljön prioriteras.

Därför vill vi:

– Integrera ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv i kommunens alla beslutsprocesser, planer och verksamheter.

– Ta fram ambitiösa, uppföljningsbara och genomförbara lokala miljömål, utifrån genomförda rapporter och aktuell forskning.

– Ta ställning mot verksamheter i regionen som direkt eller indirekt allvarligt kan skada miljön i Umeå kommun, såsom kärnkraftverket i Pyhäjoki och gruvprojekt i Rönnbäcken.

– Främja den biologiska mångfalden genom nytänkande lösningar i stadsplaneringen, information till allmänhet och turister samt ett aktivt miljövårdsarbete

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.