Fortsatt betyg från årskurs 6

Regeringen och de borgerliga partierna har gjort en överenskommelse om skolpolitiken. Fram till nu har Sverige stått inför risken att alla elever skulle betygsättas från årskurs 4 – på tvärs emot forskning och expertis. Med överenskommelsen får skolan långsiktiga spelregler fram till 2020 och en sänkning av betygsåldern genomförs endast på försök.

Överenskommelsen innebär att betygsåldern kvarstår som i dag, från och med årskurs 6. Istället för sänkt betygsålder genomförs ett begränsat försök med betyg från årskurs 4. Hela det nya betygssystemet utvärderas grundligt och redovisas år 2020.

Vi skapar en långsiktighet i skolan med spelregler som ger arbetsro till landets elever och personal till och med 2020. Innehållet i överenskommelsen kan förändras om alla partier är eniga om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.