Umeå kommun avskaffar medborgarförslagen

Kommunfullmäktige har beslutat att möjligheten att lämna in medborgarförslag upphör från och med den 24 februari 2015. Vi från miljöpartiets sida har gjort allt vi kunde för att behålla den. Och vårat yrkande i kommunfullmäktige var (med bakgrunden att andelen kommuner som använder medborgarförslag ökar, skulle det vara besynnerligt om Umeå kommun avskaffar det. Miljöpartiet anser att medborgarförslag är ett bra verktyg för de som inte är knutna till ett parti att ha möjligheten att kunna påverka. Att minska kontaktytan mellan medborgare och politiken ökar risken för politikerförakt.)

Detta beslut har gett oss ett nytt uppdrag, och det är att hitta andra alternativ istället för medborgarförslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.