Trafikmaktsordningen i Malmö.

Kvinnor och män reser olika. Kvinnor reser generellt sett mer kollektivt medan män reser mer med bil. Och det är männens resande som prioriteras. Vi behöver få bort könsmaktsordningen från trafiken, så den blir jämställd.

I Malmö är Miljöpartiet med och styr trafikpolitiken. För att öka jämställdheten arbetar vi för en jämn fördelning av makt och inflytande mellan kvinnor och män i planeringen av kollektivtrafiken. Cykel och kollektivtrafik prioriteras upp i stadsplaneringen, vilket gynnar jämställdheten i trafiken men också i samhället i stort.

Det är en jämställdhetsfråga ,Så nu är det dags att ha samma modell i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.