Miljöskatter räddar miljön

Det ska vara enklare och billigare att vara miljövänlig – och dyrare att släppa ut. Miljöpartiet och Socialdemokraterna i regeringen höjer miljöskatterna, för att kunna satsa på tåg och annat klimatsmart.

Det är vår generations stora utmaning att minska klimatutsläppen och stoppa miljöförstöringen. Vi släpper idag ut mer växthusgaser än vad som är krävs för att hålla temperaturhöjningen på jorden till under 2 grader.

Miljöpartiet och Socialdemokraternar i regeringen föreslår att energiskatten höjs, av två skäl. Dels för att finansiera andra viktiga reformer, dels för att stärka skattesystemets styrande effekt i klimatomställningen.

Vi höjer energiskatten för att kunna satsa på järnvägen, moderna energisnåla bostäder och ytterligare klimatsatsningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.