“Ett Sverige som håller i hop”.

Temat för vårändringsbudgeten är: “Ett Sverige som håller i hop”.

“Sverige ska vara en global förebild, i vår utveckling, vår jämlikhet, vår jämställdhet och vårt ledarskap i klimatomställningen. Ett land som kännetecknas av alla människors lika värde, självförtroende, solidaritet och tron på att framtiden går att förändra.”

Regeringen och Vänsterpartiet lade ett budgetförslag redan i höstas. En majoritet av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna röstade då igenom ett annat budgetförslag. Det förslaget innehöll bland annat en del av regeringens satsningar på utbildning, men många av reformerna i budgeten har inte kunnat påbörjas förrän i den här vårbudgeten. Vårbudgeten kommer att gå igenom som ett resultat av decemberöverenskommelsen.

Läs mer:

Hela budgetpropositionen

3 kommentarer

 1. Mats Nilsson

  Man håller inte ihop Sverige genom att höja kommunernas och landstingens kostnader med 3,5 miljarder. Vilket regeringen har bestämt sig för att göra. Det verkar man inte ha förstått. Gröngölingarna har visat sig vara precis så gröna som vi hade anledning att befara.

 2. Anders norberg

  Att ni i miljöpartiet har mage att påstå att ”ett sverige som håller ihop” när ni åter igen beskattar oss som bor utanför städerna är ett hån! Tack för högre bensin/diesel pris då jag pendlar till jobbet varje dag. Jag väntar fortfarande på tunnelbana och lokalbussar här i vindeln, nä byt till ”politiker utan verklighetsförankring leker med andras pengar”

 3. Olle

  Jo det är mycket snack och lite verkstad i ert parti.
  Varför basunerar ni ut hur duktiga ni är hela tiden?
  Inte tror jag ni lyckas med detta när ni behandlar folk som ni gör inom kommunen, då tänker jag på omsorgsperonalen som får skiten för att det blev högre kostnader.
  Städa under egen matta först .
  Är det inte snart dags att du börjar blogga om hur ni ska ta tag i de saker ni ska bli globalt bäst på??
  Det är lätta att sitta på era ”höga hästar” och skryta !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.