VKs chefredaktör ute och cyklar

Detta är en kopia av min artikel i dagens VK.

Jag har ett arvoderat uppdrag som gruppledare för Miljöpartiets kommunfullmäktigegrupp och ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott i Umeå. I denna min offentliga roll har jag alltid varit tillgänglig för medborgarna och för media.

 

Jag har dessutom ett ideellt uppdrag som sammankallande för Miljöpartiets ledningsgrupp i Umeå. I den rollen finns det många interna partiangelägenheter som inte per automatik alltid är något som jag kan eller vill gå ut med i media även om jag blir angripen i den rollen. Detta för att kunna hantera frågorna internt med respekt för varandra, och utan att ta heder av varandra i media. Jag är inte unik i detta sammanhang. Även många andra partier har sina interna angelägenheter och periodvis haft sina interna strider som de inte alltid velat göra offentlighet av det.

 

Jag är vald av mitt parti med det största stödet i ryggen. Jag är dessutom den miljöpartist på kommunal nivå i Umeå som har fått störst förtroende av väljarna i det senaste valet. Jag är tacksam över det förtroendet. Detta förtroende förpliktigar att jag inte eldar på så fort VK har lust till detta. Mitt interna uppdrag förpliktigar mig och alla andra i vår styrelse att på bästa möjliga sätt och i samförstånd föra en konstruktiv dialog internt med de som har kritiska synpunkter eller har annan uppfattning.

 

Vi i Miljöpartiet har hundratals partimedlemmar bara i Umeå. Av dessa finns en begränsad minoritet som har tagit kritiken utåt för att klä av den andra parten så mycket som möjligt.  Kritiken har uteslutande varit om interna partipolitiska angelägenheter, och inget om kommunpolitiken i sig eller om det uppdrag som vi för på kommunal nivå.

Jag har full förståelse för att VK och dess chefredaktör för att maximera läsarantalet vill helst att alla vi som har olika uppfattningar ska ge oss in i ett öppet bråk på VK, men jag betackar mig för sådant. Det som förvånar mig är inte chefredaktörens önskan om ett fullskaligt öppet krig på VK utan är när han kritiserar mig för att jag inte vill svara på hans tidning när den vill veta om partipolitiska interna frågor. Synd att våra kära chefredaktör inte förstår skillnaden mellan att inneha ett offentligt kommunalt uppdrag och att inneha ett frivilligt partipolitiskt internt partiuppdrag. Han är helt enkelt ute och cyklar.

 

 

Nasser Mosleh /MP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.