Jobb utbildning och klimat

Idag presenterar regeringen sin budget för 2016. Den innehåller höjd skatt som möjliggör viktiga investeringar. de viktigaste investeringarna sker:

 

  • För att fler ska komma i arbete.
  • För att de sjunkande skolresultaten ska vända uppåt.
  • För att möta klimatutmaningen

 

I budgeten finns även: Reformer för ökad välfärd och trygghet , Bättre mottagande och snabbare etablering för flyktingar och mycket annat.

Jobb

Trots en relativt hög arbetslöshet är det svårare för arbetsgivarna än på mycket länge att hitta rätt arbetskraft. Därför är det särskilt viktigt att satsa på utbildning och matchning just nu.

En av de stora satsningarna i budgeten görs på bostäder. Satsningar görs också bland annat på:  Att främja innovation, på  järnväg och väg, på utbildning och aktiv arbetsmarknadspolitik.

Utbildning

Ett av tre särskilt prioriterade områden i statsbudgeten 2016 är utbildning. det tre viktigaste prioriteringarna inom utbildningsområdet är:

“Investeringar för ett attraktivt läraryrke, en jämlik skola med tid för varje elev och kraftigt ökade utbildningsmöjligheter för vuxna.”

Totalt satsas 9,6 miljarder kronor på utbildning. En del av satsningarna skedde redan i budget 2015.

 

Klimatklivet

Det är särskilt viktigt att visa höga ambitioner inför klimatmötet i Paris och det gör Sverige med den här budgeten. Den här budgeten är början på ett långsiktigt arbete med klimatfrågan: Klimatklivet.

“Dagens klimatpaket visar att regeringen nu på allvar börjar sy ihop en gemensam jobb- och klimatpolitik. Det är det viktigaste budskapet från Stefan Löfven idag och i gårdagens regeringsförklaring. Det är först när regeringen kopplar dessa olika problemområden med varandra som det läggs stora pengar på bordet.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.