Rekordhögt bostadsbyggande 2015 i Umeå

Preliminära siffror över bostadsbyggandet under 2015 visar på ett rekordhögt färdigställande. Under förra året byggdes det ca 1 260 nya bostäder i Umeå.  Av dessa var ca 1000 lägenheter i flerbostadshus och resterande 200 småhus. Ett 60 tal nya bostäder kom till genom om/tillbyggnader. Inte sedan i början av 90-talet har det byggts så många nya bostäder i Umeå under ett år. Byggandet har också varit väl fördelat i geografin samt i skilda upplåtelseformer vilket är mycket positivt ur ett bostadsmarknadsperspektiv. Bostadsbyggandet kommer att vara fortsatt högt även de kommande åren och bedömningen för 2016 ligger på närmare 1 400 nya bostäder.

Från MP sida anser vi att Umeå behöver ytligare 5 000 lägenheter till för att bemöta behovet i branschen. Och vi ska fortsätta att jobba för att nå vårat mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.