Gröna framsteg i EU

Ett betänkande i syfte att se till att vi får fler gränsöverskridande elförbindelser i Europa fick en bred majoritet av ledamöterna bakom sig i en omröstning i Europaparlamentet i december 2015. Arbetet med betänkadet leddes av Peter Eriksson. EU-kommissionen börjar lagstfita kring energiunionen och elsammanlänkningen våren 2016. EU utvecklar regionala mål för att bygga bort flaskhalsar i elnätet. En europeisk gemensam elmarknad ger lägre priser för konsumenterna och industrin. Det ökar samtidigt möjligheterna att klara klimatmålen genom att det stärker konkurrenskraften för det förnybara. I ett gemensamt nät har vi överskott som flyter fram mellan olika delar av Europa där vinden kan balansera sig själv då kraven på annan balanskraft minskar väsentligt. Därmed kan vi få in betydligt mer av det förnybara i elsystemet, vilket i sin tur innebär att investeringarna i förnybart kan öka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.