Handelsavtalet mellan EU och USA

MP i Europaparlamentet har gjort en avgörande insats när det gäller att informera om de förhandlingar som pågår om handelsavtalet mellan EU och USA, det så kallade TTIP, och att, till de delar det är möjligt, utöva inflytande på avtalets innehåll. Vi informerar vanliga medborgare om vad som sker bakom de lyckta dörrar och hur det avtal som tas fram kommer att påverka vårt samhälle. Europaparlamentet antog i juli 2015 sina rekommendationer till handelsavtalet mellan EU och USA. Parlamentets resolution blev urvattnad, utan tydliga krav på förhandlingarna och Europaparlamentet borde ha ställt tuffare krav på TTIP, anser Miljöpartiets ledamöter i EU-parlamentet. Förslaget om ISDS är en urvattnad kompromiss. MP fortsätter att hålla medborgarna a jour med förhandlingarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.