Skatt ska minska farliga kemikalier i hemmet

Ett av Sveriges 16 miljömål är en giftfri vardag. För att uppnå det krävs att användningen av kemikalier begränsas. De mesta lagar som rör kemikalier stiftas på EU-nivå. Föredelen med det är att de omfattar hela EU nackdelen är att det tar lång tid att reglera användningen av kemikalier.

Därför föreslår regeringen att det införs en skatt på några vanliga varor som är högre om varorna innehåller vissa flamskyddsmedel och ftalater. Skatt införs på TV-apparater, datorer, spelkonsoler, tvätt- och diskmaskiner och golv och väggmaterial av PVC m.m.

Ämnena som beskattas bidrar bland annat till cancer, diabetes, neurologiska störningar, fosterskador och minskad förmåga att få barn.

En kommentar

  1. Olle

    Detta är bra men tyvärr tyckte jag focus låg på hur mycket staten kunde få in stadskassan.
    Politiker fokuserar väldigt mycket på att vi ska konsumera för att Sverige ska snurra och det ena lågprisvaruhuset efter andra välkomnas till städerna.
    Dessa lågprisvaruhus som till stor del kränger lågprisprodukter med usel kvalité ,och matvaror fyllda med kemikalier och som transporteras runt hela jordklotet .
    Detta för att alla pryltokiga ska få sin endorfinkick .
    Räkna på hur många värmeljus som bara ska sprida hemtrevnad det säljs på IKEA per år och räkna ut hur mycket växthusgaser detta medför.
    Sen klagas det på några kor som ger oss kött och mjölk utifrån en snevriden utredning full av faktafel som sprids i medierna. Ok ,det finns en viss sanning i detta ,och det är den onödiga användandet av all soja som används och skogsskövlingen för att odla denna. All regnskog som skövlas för att föda upp så kallat naturbeteskött i Brasilien, bra kött men tittar man på helheten så är det här utsläppsproblemen finns. Inte är det de gräsätande djuren i norr som är problemet inte.
    En av lösningarna på energi problemen kommer att offentliggöras i Juni månad ,då kommer vindkraften att ha gjort sitt. En av dessa referensanläggningar finns i Sverige. Inga politiker har visat nåt intresse för denna viktiga forskning. (LENR) http://coldfusion3.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.