De politiska ansvaren och skyldigheterna i Umeå

Jag vill börja med att säga att vi ska vara överens om att alla partier under budget arbetet har fått samma underlag. Sedan så har partierna kommit med olika budget förslag. I detta underlag som vi har fått var det inget om mindre ersättning för ensamkommande barn med 70 miljoner eller minskad skatteintäkter med 70 miljoner. Det var ingen som kände till detta och ingen har påpekat det i sitt budget förslag, så alla partier är oskyldiga i denna fråga. Att skylla på vilken regering som styr nu är inget som kan hjälpa Umeå, för att detta gäller hela Sverige.

Jag anser att den viktigaste frågan är ansvaret och vilka utmaningar vi har framför oss och hur vi ska bemöta dem. Detta är det jag hoppats på att vi politiker ska diskutera, hur vi ska lösa problemet och bemöta utmaningar när vi ska revidera budgeten i december.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.