Feministisk politik för en jämställd framtid- regeringens jämställdhetsskrivelse

Idag klockan 12.00 presenterade regeringen den jämställdhetspolitiska skrivelsen Makt, mål och myndighet – feministisk politik för en jämställd framtid, samt en tioårig nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.

En viktig åtgärd som presenteras i skrivelsen är att regeringen avser ta fram en handlingsplan för jämställda löner. En annan av åtgärderna i strategin är att regeringen avser att ändra i examensbeskrivningarna i högskoleförordningen för de utbildningar där det bedöms mest angeläget och där de studerande i sina framtida yrken kommer att möta våldsutövare och våldsutsatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.