Positivt resultat för svensk skola i internationell studie

Idag redovisas ett trendbrott i den internationella kunskapsmätningen TIMSS. Åttornas och fyrornas matteresultat förbättras och likaså åttornas naturvetenskap.

TIMSS är en internationell studie som organiseras av IEA*. Studien undersöker elevers kunskaper i matematik och naturvetenskap i årskurs 4 och årskurs 8. I TIMSS deltar länder från hela världen och studien genomförs vart fjärde år.

Det här är en ren arbetsseger för den svenska skolan. Bakom varje poäng ligger hårt arbete, lärare som hjälpt elever över hinder och elever som vågat ta sig lite längre. Vi har nu tagit de första stegen på en ny stig, men vägen framåt är lång. Undersökningen visar att ojämlikheten fortsätter växa.

Vi nöjer oss inte förrän alla elever får en bra skola.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.