Umeå ska bli först i landet med fossilfri förskola

För oss i MP är ett av de viktigaste uppdrag vi har i kommunen att skapa förutsättningar för hållbart och ett klimatsmart levande. Umeå ska vara en attraktiv och hållbar plats för att bo och verka.

Idag har vi i KSAU tagit fram en uppdragsplan till kommunstyrelsen där vi i MP fått igenom ett antal avgörande punkter för att klara en hållbar och klimatsmart vardag. Där vi ska nå en fossilfri kollektivtrafik till 2020, där vi ska kunna erbjuda hushållen en helt fossilfri drift och energi försörjning. Där vi ska skapa förutsättningar för att vi som kommun ska kunna ha en fossilfri fordonsflotta och där vi till kommande projekteringar inom omsorg och skola ska kunna bygga fossilfritt och klimatneutralt.

Under denna mandat period har vi i MP fått igenom vår motion om ett fossilfritt Umeå. Detta har verkligen öppnat vägen för ett hållbart och klimatsmart tänk och vi har kunnat knyta an i flera nämnder och olika verksamheters  uppdragsplaner med detta. Med detta hoppas vi att vi i Umeå ska bli först i landet med att bygga en helt fossilfri förskola. Detta skulle vara en viktig milstolpe för oss i Umeå och visar den vilja och möjlighet vi ser för en hållbar och klimatsmart framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.