Vila i frid Zaida Catalan

Sent i går kväll fick vi bekräftat att den tidigare anställda på riksdagskansliet, och tidigare språkröret för Grön Ungdom, Zaida Catalan har mist livet under ett FN-uppdrag i Demokratiska Republiken Kongo. Våra tankar är i denna svåra stund med Zaidas familj och vänner.

Vi känner stor tacksamhet för det arbete Zaida gjort för Miljöpartiet. Hennes uppdrag i Demokratiska Republiken Kongo var talande för hennes drivkraft att kämpa för en mer rättvis värld. Hennes engagemang för de mänskliga rättigheterna och särskilt kvinnors och flickors rättigheter var grundmurat och tog henne till Afghanistan, Palestina och nu till DRK på olika uppdrag. Att svenskar engagerar sig inom FN är viktigt och har en oerhörd betydelse.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.