Liberalerna är naiva och ansvarslösa.

Liberalerna visar mer på hur kortsiktig och ansvarslös allianspolitiken är. I bloggen idag kan man återigen läsa om hur Liberalerna gnäller över olika skatte förslag som vår röd-gröna regering lagt fram, man gnäller och gnäller men tyvärr som vanligt så gnäller man utan att ge något annat förslag. Liberalerna börjar tyvärr bli mer och mer som Västerpartiet där man naivt sitter i ett hörn gnäller bara för gnällandets skull utan att försöka komma med någon lösning eller finna en lösning framåt.

Det som är mest oroande är att Liberalerna verkar ha identifierat de utmaningar vi i norra Sverige står inför, men ändå….gnäll, gnäll, gnäll och inga förslag till lösningar. I bloggen skriver Liberalerna att – Den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjd bensinskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. I Norrland har vi av naturliga skäl, inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät.

För det första så blir dubbelmoralen lite för genomskinlig, Liberalerna satt med i den allians regering som själva höjde bensin skatten under sin regerings tid. För oss röd-gröna är det just de som inte har några andra alternativ än fossil bilar som ligger i fokus, anser inte Liberalerna att dem som bor på landsbygden är värdiga en fungerande infrastruktur? Eller att bara för att man bor på landsbygden ska man inte kunna resa och röra sig lika enkelt som dem som bor längst kusten? För oss röd-gröna ska det  vara enkelt och tillgängligt att bo kvar på landsbygden. Priset på olja kommer bara att stiga samtidigt som klimatpåverkan kommer bli allt mer tydlig. Vad har Liberalerna för lösning när dem som bor på landsbygden inte kan rör sig fritt då oljepriset är skyhögt och det saknas infrastruktur?  Men med sin kortsiktiga politik och när man sitter i ett hörn och gnäller blir svaret… Jo ingen och Liberalerna lämnar klimatet och landsbygden i sticket.                                                                 Vi vill att det ska vara möjligt att transportera sig på landsbygden även i framtiden. Bensin priset idag ger utrymme för att kunna höja skatten. Trotts höjd bensin skatt är en liter billigare nu än tidigare. Detta ger oss utrymme att investera, vi måste utveckla en hållbar infrastruktur för tåg och buss där det ska vara enkelt och snabbt att resa, vi vill bygga ut de förnybara bränslena och underlätta för ett fossilfritt resande. Vi måste satsa på att främja utvecklingen av förnybara drivmedel.

Vidare skriver Liberalerna att – Sen skulle skatten heller inte ge något tillbaka till Norrland. De miljarderna som staten skulle få tillbaka i nettointäkter per år, ska investeras i järnvägar i södra Sverige.                                                                                                                                                                   Det måste vara svår för Liberalerna att erkänna vår röd-gröna politiks framgång, redan nu har vi förbättrat förutsättningarna för Norrbotniabanan, satsningar på Norrtåg, genom klimatklivet inversterar vi mer än någonsin i framtiden. Vi får mer och mer bevis också på hur vår politik genomsyras i näringslivet och hur större aktörer börjar ställa om sina transporter till fossilfritt, ett bra exempel på detta är Martinssons som är ledande inom träindustrin.

Liberalerna med alliansen hade ansvaret för landsbygden i åtta år och utvecklingen gick åt fel håll, man har rustat ner landsbygden.  Över 14000 statliga jobb försvunnit från landsbygden, man har negligerat bredbandsutbyggnaden, järnvägsunderhållet samt att vidare utveckla infrastrukturen för ett levande inland. Liberalerna har lämnat landsbygden i sticket och man blundar för de utmaningar som väntar. Naivt och ansvarslöst!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.