Vi måste behålla byggtempot i Umeå

Har fått denna  insändare publicerat i VK idag.
Vi i Umeå kommun står inför en utmanande uppgift med att hantera bostadsbristen som råder i vår kommun. Vi är dock rätt ute och med det stöd från regeringen som vi får har vi nu kunnat att sakta men säkert börja bygga oss närmare en lösning gällande boende situationen i Umeå. Det som är viktigt här att vi ej stannar upp i byggandet och att vi under kommande år ska kunna leverera fler och fler bostäder.  Vi måste bygga uppåt 5000 nya lägenheter för att ens få en balans i ekvationen.

Det som bekymrar mig är dock att det finns viss lobby  verksamheter i Sverige som vill bromsa upp tempot, jag tolkar det som att man vill skapa en bättre ekonomisk utgångspunkt där man kan hålla priserna uppe på material och befintliga fastighets bestånd, ju mer vi bygger desto mindre blir det ju säljarens marknad.

Jag hoppas att vi i Umeå kommun ska kunna låta oss ej påverkas av dem som vill dra ner på tempot. Vi jobbar och måste jobba effektivare med att ha byggklar mark tillgänglig från kommunens sida samt att vi redan nu förstärkt upp på bygglov och plan sidan så att vi ska kunna hantera ärenden snabbare och bättre.  Mitt intryck från att sitta i AB Bostaden är även att det börjar bli billigare per/kvm att bygga idag än tidigare.

Umeå ska vara en attraktiv plats att leva och verka. Vi har med den bostadspolitik som förs av vår röd-gröna regering alla förutsättningar att kunna bygga ikapp mer och mer, vi måste skapa rätt förutsättningar får dem som vill bygga i Umeå.

Nasser Mosleh /MP Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.