Friskvårdstimme?!

Att stärka folkhälsan är något vi absolut ska eftersträva. Starkare och friskare medarbetare är en prioritering. Det är av högsta prioritering att få ner sjukskrivningstalen inom våra mest utsatta verksamheter. Dock ser jag inte hur moderaternas förslag ska kunna genomföras samt hur den ska kunna få den effekt de menar på. De verksamheter som har mest sjukfrånvaro och mest utsatta arbetsmiljöer som tex: vård, omsorg och skola kommer ej kunna ta del av detta, där ett fåtal medarbetare kommer kunna nyttja frisktimman. Detta medför en risk att skapa klyftor mellan olika yrkesgrupper samt ojämnställt inom kommunen då de yrken som all förmodan ej kommer kunna ta del av detta i sin verklighet är kvinno dominerade.

Hur kostnaderna för detta ska finansieras är heller ej utrett samt det saknas återkoppling från kommunens olika verksamheter om utfallet av denna motion och hur den kommer påverka de olika nämnderna. Det är behövs en konsekvensanalys och därför har vi i MP med S yrkat på att ärendet ska återremitteras. Det är viktigt att få en återkoppling av alla verksamheter och dess personal och ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.