Resekostnaderna i Umeå kommun

Igår på kommunfullmäktige hade Arbetarpartiet ställt en interpellation angående kommunens kostnader för studie resor. Jag håller med om att för en kommun i Umeås storlek och med den utvecklings potential vi har så är kostnaderna inte höga.

Det är viktigt att vi inom kommun har möjlighet till att vidare utvecklas och få bredare kunskaper och erfarenheter genom utbildningar. Att vi reser ger oss även möjligheter att dela erfarenheter med andra och marknadsföra Umeå, vi får möjlighet att bygga broar och relationer som gagnar Umeå. Det är också viktigt att vi i kommunen har en bra omvärldsbevakning.

Vi i Umeå står inför en tid av utveckling och tillväxt där vi tar oss mot en hållbar och klimatsmart riktning och i detta är det viktigt att vara uppdaterad om vad som händer runt om oss.

Dock är det också viktigt att vi i kommun inte spenderar hejvilt och att varje resa ska vara väll motiverat, vi bör nog också se över om hur vi kan bli mer digitala och utnyttja ny teknik och mötesformer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.