Vem är det som saknar kunskap egentligen.

Liberalernas kortsiktiga och ansvarslösa politik blir bara mer och mer bekräftad efter deras utspel. Liberalernas gruppledare i Umeå väljer att angripa Miljöpartiets riksdagsman som deltog i debatten gällande kilometerskatten i Dorotea genom att ifrågasätta hens kunskaper. I sin blogg skriver Liberalen att då Miljöpartisten är från Skåne så saknar hen kunskaper om hur det ser ut i Norrland, i samma inlägg menar Liberalen även på att det ej finns någon problematik med utländska åkare i Sverige.

Att vi tycker olika i frågan är det ingen tvekan om, utan det är till och med bra, det skapar politik och debatt. Men tyvärr från Liberalernas sida blir det inget av detta heller då man bara gnäller och tycker allt är fel men samtidigt inte kommer med några egna förslag eller lösningar, man presenterar inga andra alternativ. Att kalla Miljöpartiets riksdagsman okunnig känns lite på dagisnivå och får mig att ställa frågan om vad som ger Liberalernas gruppledare rätten att uttala sig på detta sätt, vad har Liberalerna åstadkommit för något som ger rätt till ett sådant utspel??

I sin blogg skriver Liberalen att 80 % av alla godstransporter sker redan idag via ett svenskt åkeri och jag tolkar det som att Liberalerna menar att det ej finns en problematik med utländska åkerier eller chaufförer känns också lite oroande. Det Liberalerna behöver lära sig är granska och vara mer källkritisk mot sina källor och kanske se vad för ändamål och resultat källan vill uppnå. På samma sätt som Liberalerna skulle kunna presentera underlag som stödjer sitt 80% påstående så skulle jag kunna presentera för det motsatta. Ger detta rätt att kalla någon okunnig….nej det gör det inte. Utan det är utspel som detta samt avsaknaden av förslag och lösningar, avsaknaden av närvaro i den politiska debatten från Liberalernas sida som får mig att ifrågasätta deras kunskaper.

Att kilometerskatten lades på is för tillfället var för att vi röd-gröna ville omstrukturera förslaget, vi i MP har hela tiden haft en linje om att kilometerskatten inte ska ha samma inverkan och få samma genomslag där det saknas alternativ till väg transporter som exempelvis Norrland. Vi vill också bygga ut och utveckla infrastrukturen så att transporter blir mer och mer oberoende av fossila drivmedel. Men jag antar att detta också är något Liberalerna glömt att läsa på sig om. Jag finner det också oroande hur Liberalerna väljer att demonisera de företag i Sverige som väljer att satsa på hållbara och klimatsmarta lösningar, ett exempel på detta är träindustri jätten Martinssons. Jag hade istället välkomnat förslag från Liberalerna om hur man kan motivera och utveckla förutsättningar för företag som satsar som Martinssons, men tyvärr inget där heller.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.