Svenskt klimatledarskap

Världen behöver ledarskap i klimatfrågan mer än någonsin. Sveriges regering visar vägen. Vi har höjt Sveriges miljö- och klimatbudget med 73 procent och siktar på att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Vi har också presenterat en klimatlag, som tvingar även kommande regeringar att ta hänsyn till planetens ramar. Ett historiskt beslut, och ett exempel på Sveriges offensiva klimatpolitik.

Nu går vi vidare med fler förslag för minskade utsläpp från transporter. Genom dem får vi också renare luft, mindre buller, fler cykelbanor och mer plats i städerna för annat än bilar. Det är det moderna Sverige vi vill bygga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.