Miljöpartiet och Sverige tar ledarskap för klimatet.

I en tid då klimatförändringarna blir allt mer påtagliga behöver Sverige ta ytterligare steg för att nå klimatmålen. Miljöpartiet har i regering redan genomfört en rad klimatoffensiva åtgärder och många förslag som handlar om att ställa om till en mer hållbar ekonomi. Vi har bland annat på börjat en skatteväxling där skatten på utsläpp höjs medan skatten på företagande, jobbskapande och reparationer sänks. Men mycket mer behöver göras och nu tas nästa steg när partistyrelsen lägger fram flera konkreta förslag för att gynna omställningen till ett fossilfritt välfärdsland i propositionen ”En hållbar framtid – en ekonomisk politik för miljö och jobb” till kongressen.

Hållbarhetsarbetet i näringslivet har i många fall kommit långt, nya moderna och miljöeffektiva produkter och företagsidéer växer fram och möjligheterna till gröna jobb är större än någonsin. Möjligheterna är stora – nu krävs politiskt ledarskap för att politiken ska kunna styra ekonomin och arbetsmarknaden på ett sätt som ger långsiktighet och bidrar till den gröna omställningen.

Propositionen innehåller bland annat förslag på en större skatteöversyn med grön skatteväxling, framtidens gröna jobb och cirkulär ekonomi och gröna finansmarknader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.