En viktig seger för alla kvinnor i Umeå, i Sverige.

Det är nu klart att Arbetsdomstolen givit Hand i Hand för kvinnofrids ordförande Jenny Eriksson rätt mot Polismyndigheten. Detta innebär att Polismyndighetens beslut om att Jenny inte ska kunna kombinera sin roll som polis med att vara ordförande i Hand i Hand inte gäller.

Jag är så glad och tacksam för detta beslut, att man från polisens sida ens försökt att begränsa Jenny och genom det också Hand i Hands arbete mot mäns våld mot kvinnor känns helt overkligt. Men nu har det kommit en viktig seger, inte bara för Hand i Hand, utan detta är en markering och ställningstagande från arbetsdomstolen som sätter en ny norm och stärker alla som jobbar med detta.  Nu är det tid att vi som medborgare, olika myndigheter osv, enas tillsammans och stärka dem som arbetar med att stötta våldsutsatta kvinnor.

Nu måste vi tillsammans jobba för att Lex Lotta blir en verklighet, med Lex lotta kan myndigheter få de verktyg och stöd som behövs för att lagföra de män som utövar våld mot kvinnor, Lex Lotta stärker och stödjer den som är utsatt för våld, Lex Lotta visar att det finns en väg ut. Med Lex Lotta kan vi rädda liv.

Jag är också mycket glad att vi i Miljöpartiet tillsammans med Socialdemokraterna i vår gemensamma budget riktat resurser till att arbeta mot mäns våld mot kvinnor och att vi har stärkt upp de verksamheter som jobbar med detta.

Låt denna seger bli en markering mot byråkratin att vi inte tänker låta oss tystas eller begränsas. Kampen är redan igång – NU ÄR DET NOG!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.