NEJ till Almedalen, för demokrati och mänskliga rättigheter, för mångfald och allas likavärde.

I år väljer jag att säga nej till att fara till Almedalen, genom detta väljer jag att säga NEJ till Nordiska motståndsrörelsen.  Det är för mig helt ofattbart att en så öppet rasistisk och främlingsfientlig, nazist organisation ska få närvara i Almedalen. För mig som Miljöpartist, som en medborgare av världen så står NMR för allt jag är emot. Jag tänker inte stå för att dessa rörelser normaliseras genom att fara till Almedalen.

Många har i debatten sagt att vi har yttrandefrihet, vilket är sant men för mig är inte en nazistisk organisation som bygger på en grund av hat och terror, en organisation som genom rädsla och rasdiskriminering försöker normalisera rasistiska och nazistiska tendenserna i vårt land. För mig är det inte rätt att yttrandefrihet ska gälla när man aktivt och medvetet propagerar mot FN:s mänskliga rättigheter som slår fast att alla människor är födda lika i värde och rättigheter. För mig är detta en ny och utvecklat sätt att begå hets mot folkgrupp, vilket även är straffbart.

Att låta NMR delta på Almedalen känns för mig som att nazisternas budskap legitimeras.  Mitt svar blir nej, vi som medborgare måste säga nej, annars finns risken att Sverige förlorar hela sin legitimitet som en global bärare av demokratiska principer och mänskliga rättigheter. Vi måste tillsammans värna om mångfald och allas lika värde.

Almedalen är en plats som jag förknippar med gemenskap och där det förs samtal om demokrati och utveckling, inte en plats för hat och rasism.

Så säg NEJ till Almedalen, för demokrati och mänskliga rättigheter, för mångfald och allas likavärde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.