Alliansen fumlade efter halm strån.

Idag har statsministern agerat utifrån det som är bäst för Sverige utifrån den märkliga och oansvariga situation som Alliansen tillsammans med SD banat väg för. Vår regering har gjort vad den kunnat för att trygga rikets säkerhet och undvika att känsliga uppgifter läcker ut, ansvariga tjänstepersoner har avlägsnats, man har identifierat och hanterat situationen. Nu i efterhand så kan man se vissa brister i hur allt hanterats, men inte till den grad med de konsekvenser som Alliansen vill se, hela denna cirkus med Transportstyrelsen har varit en vekar klocka om vi måste omedelbart se över de rutiner och regler som finns och de arbetsmodeller man har i regeringskansliet, några ganska uppenbara punkter här är bättre kommunikation, samt att man måste ha mer regelbunden och genomgående uppföljning mellan statsråd och myndigheterna. En av de stora frågorna blir också efter detta -vad blir konsekvenserna av att privatisera olika delar av offentlig verksamhet, för min egen del kan jag tycka att på myndigheter som transportstyrelsen och den information de hanterar så borde man hålla allt ”in house”.

Alliansen kidnappade situationen genom att hota med misstroende förkalkning och följden blev idag att två mycket duktiga politiker och ministrar fick lämna sina poster, både Anna Johansson och Anders Ygeman har varit viktiga pelare i den röd-gröna regeringen och har under mandat perioden vid flertalet tillfällen stärkt vårt samhälle.

Idag fick tyvärr statsministern ställas inför ett moment 22, jag kan tänka mig hur inget av de utgångslägen som kunde vara aktuella känns bra, men trotts omständigheterna så håller jag med om att statsministern gjorde rätt val. Alliansen har i detta agerat oseriöst och mycket ansvarslöst mot väljarna. Att från Alliansens sida begära misstroendevotum ett tecken på deras brist och oförmåga att kunna leverera någon vettig politik åt Svenska folket, Alliansen är nog väldigt tacksamma för varje dag som går, då fokus ligger på regeringens problem i stället för de egna och den frånvaro av en sund politik och väljarstöd som råder hos Alliansen.

Jag tycker att det är under all kritik att Alliansen inte valt att följa ordningen och låta KU utreda ärendet först, jag tycker även att det är lite märkligt hur Alliansen glömmer sina egna ”blunders” i regeringsställning, vi minns alla hela Nuon affären, där dåvarande stadsminister Reinfeldt påstod samma som nu, att hen ej blivit underrättad av sina Allians ministrar.

Att begära en misstroendeomröstning under dessa former visar bara på att Alliansen driver partipolitiska motiv, det finns många frågor som håller på att utredas i detta ärende och som måste få utredas klart, konstitutionsutskottet måste få jobba med detta, många frågor måste få ett vettigt och rättfärdigt svar först, de handlar till exempel om hur arbetet på näringsdepartementet fungerat, om hur krisen behandlades i regeringskansliet osv, att man utan att ha granskat ansvarsfrågan på djupet bekräftar bara Alliansens politiskt spel för att rädda en Allians som befinner sig på en brant utförsbacke nedåt, en Allians som med en brist på väljarstöd och en icke fungerande politik fumlar efter halm strån.

Jag tycker att vår röd-gröna regering visade styrka idag och vi visar varje dag att den röd-gröna politiken är den rätta för Sverige, vi röd-gröna tar ansvar, för människan, för samhället, för miljön och för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.