Vi röd-gröna står starka genom stormen

Det har minst sagt varit en stormig tid, Alliansen har visat att dem är oförmögna att ta ansvar för Sverige eller sin egen politik, detta är något som väljarna har insett och väljarna tycker att Alliansens politik är omodern och förgången. Alliansen har i mina ögon visat att man också ej kan ansvar för sin egen politik, istället för att se över sin egen misslyckade politik så har man valt missbruka regelverk i med att försöka skapa oreda och kaos, Alliansen har genom sitt agerande förminskat Svenskpolitik och missbrukat sitt förtroende hos väljarna.
Men genom stormen har vår röd-gröna regering stått stark, vi har visat att vi trotts stormen leder Sverige stabilt framåt, vi har konsekvent stärkt landet, investerat i samhällsbygget, stärkt individen och rättvisan, tagit ansvar för skolan och välfärden, 200000 nya jobb, bättre skolresultat, vi har skapat stabilitet och ett starkt ekonomiskt läge, men också har vår regering tagit det största ansvaret för klimatet och miljön för oss idag och för framtiden, vi röd-gröna har kunnat genomföra en klimatoffensiv utan dess like och arbetet har bara börjat.
Jag tycker att vår regering visade sin styrka när man man i helgen trotts hot från Alliansen med stöd av SD om olika misstroende förklaringar ändå visade sin styrka och ansvar lade fram sitt förslag om flygskatten. Klimatet har varit för viktigt för att få vänta. I en värld där vi ser hur långt klimat och miljö hotet stärkt sig så har vi en sista chans att agera nu för att lyckas vända och stoppa klimathotet. Det är helt orimligt att flyget ska slippa betala för sina utsläpp, idag betalar inte flyget bränsleskatt och andra miljöskatter som andra transportslag gör, inte ok. Regeringen har visat att vi ska vara ett föregångs land i klimatarbetet, vi ska ta ansvar och leva upp till Parisavtalet, det är viktigt att vi visar att i klimatoffensiven så finns det ingen sektor eller bransch som kan slingra sig loss från ett klimatansvar.
I regeringens förslag så kommer det även finnas ett underlag där man kommer kompensera delar av Sverige som är mer glesbefolkade, där vi inte heller har en stark fossilfri infrastruktur uppbyggd ännu, som vi i Norrland. Man kommer att kompensera dessa delar regional politiskt med anslag på uppåt 120milj per år. Jag hoppas också att regeringen vidare satsar och prioriterar infrastruktur  satsningar för oss i norr, vi måste få en stabil och tillgänglig infrastruktur för fossilfritt resande där vi satsar på blandade fossilfria medel som El, vätgas och biogas, vi måste också få till och slutfört projekt som Norrbotniabanan, Malmbanan men också en generell förstärkning av tågtrafiken så att personer och gods enkelt ska kunna röra sig.
Klimatet kan inte vänta och jag är glad att vår regering visar vägen och gör satsar vidare i klimatoffensiven, vi måste tänka på framtiden och göra långsiktiga satsningar där alla delar av samhället, industrin och näringslivet tar ansvar. Det är upp till oss att ta ansvaret och skapa de förutsättningar och riktlinjer för att det ska gå enkelt och smidigt med klimat omställningen, ett ansvar vi röd-gröna tydligt visat att vi tar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.