Stor satsning på rent hav

Regeringen vill redan nästa år satsa 600 miljoner kronor på åtgärder för rent hav. Med de nya pengarna vill regeringen sanera miljöfarliga vrak, finansiera projekt mot övergödning och stärka skyddet av marina områden.
Våra hav är en livsviktig resurs, både för att de ger oss mat och för att de skapar jobb i näringar som fiske, turism och sjöfart. För att haven runt Sverige ska kunna fortsätta förse oss med dessa resurser behöver vi se till att de mår bättre. För att komma tillrätta med problem som övergödning, miljögifter och nedskräpning sätter regeringen nu in en rad åtgärder. Bland annat handlar det om en plan för att under tio års tid sanera en betydande del av de miljöfarliga skeppsvrak som ligger på havsbotten och minska mängden plast och läkemedel som hamnar i miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.