Vården i fokus

Vår röd-gröna regering satsar ytterligare på Västerbotten där ca 184 miljoner kommer att vara öron märkta vårt landsting. Vi röd-gröna gör långsiktiga investeringar på vården, dels så att vi stärker dem som jobbar inom vården men också att vi kan garantera en kvalitativ och bra vård för alla.

Jag tycker det är mycket viktigt med den investering regeringen gör på 2 miljarder på de anställda inom vården, personalen och kunskap är vårdens viktigaste resurs och det är viktigt att vi ska kunna ge dem rätt arbetsvillkor, bra löner och möjlighet till utveckling. Vår personal inom vård måste tas om hand om så att dem ska orka och vilja jobba, vi måste vända trenden och få tillbaka attraktiviteten inom vårdyrket.

Ytterligare satsningar som är välkomnat här i Västerbotten är på just barn och ungdoms psykiatrin , där vi länge haft problem med långa köer och personalbrist. Och som jag bloggat om tidigare görs stora satsningar inom förlossningsvården som under den senaste tiden varit under all kritik, inte kanske just vården i sig men det faktum att förlossningen och kvinnokliniken delat lokaler vilket inte varit hållbart för varken patienter eller personal.

Jag tror att en av de absolut viktigaste utmaningarna vi har inom vården är självklart att vi ska kunna erbjuda en förstklassig vård till alla med den senaste läkekunskaperna, där vården har högsta kvalitet och att alla får rätt vård snabbt. Men för att klara detta måste vi se till att få personal som vill jobba inom vården och att få personal att stanna inom vårdyrket.  Personal situationen måste stärkas ur alla perspektiv, vi måste värna och utveckla den kompetens som finns inom vården. Det är bra att regeringen satsar på att utöka utbildningsplatserna för läkarprogrammen, men jag ser gärna också att man riktar mer medel åt sjuksköterskor och undersköterskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.