Alliansen gömmer huvudet i sanden

I en tid då de viktigaste klimatbesluten och de viktigaste klimatåtgärderna måste ske nu så att vi ska kunna trygga vår egen framtid men också kommande generationers framtid är det mycket oroande att se hur allianspartierna struntar i klimatfrågan. Det är nu vi har chansen att göra skillnad, att hinna agera. Allianspartierna ville kapa klimatbudgeten med en fjärdedel och nu lovar Moderaterna att ta bort flygskatten om de vinner valet. Tyvärr visar också alliansens gröna alternativ – centerpartiet att man har en klimat politik, men det är tyvärr inte samma sak som att vara beredda att göra vad som krävs, vilket inget av allianspartierna är beredda att göra.

Alliansens ansvarslösa politik fungerar inte längre. Man kan inte vara blind inför klimatproblemen. I en tid då vi allt oftare får bevittna klimatkatastrofer som stormar och översvämningar, och krig som växer i torkans spår, så tycker alliansen att det är viktigare att sänka inrikesflyget med 60kr. Rent ut sagt ansvarslös politik där alliansen gömt huvudet i sanden.

De viktigaste klimatbesluten i både min, din och våra barns framtid fattas nu. Det är de närmaste åren som det avgörs om vi ska lyckas minska utsläppen i tid. Vår röd-gröna regering har genomfört den historiskt mest omfattande klimatoffensiven och klimatinvesteringar någonsin. Vi ser hur klimatfrågan blivit en stor del av olika valrörelser ute i Europa och den måste också få ännu mer utrymme i Svenskpolitik. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.