#IHAVE

Efter nätkampanjen #metoo så har det kommit en ny hachtag #ihave. Genom #ihave så har kampanjen växt vidare där killar och män bekänner färg om olämpligt uppförande mot tjejer och kvinnor. Många har varit kritiska mot #ihave, #metoo behöver stå för sig själv, vissa menar att detta tar bort fokus från den verkliga kampanjen #metoo och andra menar att falla den kommer falla på sin egen orimlighet där kampanjen kommer dö ut i våra FB och twitter flöden.
Jag tycker att det är viktigt med #ihave, jag tycker det är viktig att vi fått en ”riktig käftsmäll”. Vi vet att #metoo är sant, det är en verklighet. Men vem har vågat se denna verklighet, vi har nog blundat för det som händer mitt framför oss. Vi måste sluta blunda. Det är hög tid att vi rannsakar oss själva, vi måste våga konfrontera oss själv. Vi måste fråga oss….
Har jag tagit för lätt på detta??
Har jag gjort något olämpligt, har jag sagt något som tryckt ner en kvinna??
Har jag sagt ifrån när jag sett något trakassera en kvinna??
Vågar jag säga ifrån, vet jag hur jag ska göra??
Har mitt beteende eller acceptans haft en negativ inverkan på andra??
#metoo tillsammans med #ihave ger oss män tillfälla att tänka igenom vårt beteende, det skapar också ett medvetande hos oss att vi måste se över hur samhället accepterar olika normer som finns inom olika subkulturer och rörelser. Vi måste rannsaka oss så vi kan lära unga killar och tjejer om vad som är rätt och fel, vi måste se till att unga killar inte växer upp i denna destuktiva mansroll. Vi ska stärka tjejer och kvinnor i alla åldrar där det ska vara självklart att detta är inte ok och att ingen ska behöva utstå sexistiska skämt, taffs eller övergrepp. Vi män måste ta ansvar för oss själva och den ”grabbiga jargong” som vi accepterat med sexistiska skämt och objektifiering av kvinnor, detta måste ta stop NU. Vi män måste se över våra egna beteenden och vi måste våga säga ifrån när vi ser någon annan utsatta någon för någon form av trakasserier.
Jag hoppas verkligen att #metoo och #ihave inte glöms bort i våra flöden, vi måste omsätta våra ord till faktisk handling. Ingen ska behöva utstå någon form av sexuella trakasserier, NÅGONSIN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.