Hej, nu är det dags för läslov!

Läsning är fantastiskt och snart är det dags för LÄSLOV!  År 2016 initierade regeringen olika insatser i syfte att stärka att höstlovet blir ett läslov, på samma sätt som februarilovet är ett sportlov. Under läslovet kan samhället utanför skolan samlas för att stärka barns läsning. Kulturinstitutioner kan jobba för att nå fler barn, fotbollsklubben kanske tar med barnen till biblioteket i slutet av en träning, skolbibliotekarien jobbar lite extra med lärarna på fritidshemmet och folkbiblioteket tänker ut ett nytt sätt att nå föräldrar och barn som vanligen inte besöker biblioteket eller bokbussen.

För att uppmärksamma läslovet och inspirera till läsning satsar regeringen 5 miljoner kronor årligen 2017-2020. Samtidigt finns initiativet Läslov vecka 44 där Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk som jobbar för att främja läsning under läslovet. Redan i dag tar många kulturinstitutioner, till exempel Kulturhuset i Stockholm och teatrar runt om i landet, samt många bibliotek initiativ till att genomföra läsfrämjande aktiviteter under skollov. Genom satsningen stödjer regeringen genom­förandet av dessa och andra läsfrämjande insatser inför och under skollov. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.