Umeå satsar på hållbarhet via Green Umeå

Genom Green Umeå så har Umeå kommun bidragit med att stödja olika föreningar som jobbar med hållbar utveckling och för en bättre miljö. Green Umeå skapar en plattform för företag, organisationer och privatpersoner där man kan stärka olika projekt som har en grönare framtid som mål. Ett av de verktyg som Green Umeå jobbar med är miljöskjutsar. Miljöskjutsarna ska stödja projekt och insatser som bidrar till hållbar utveckling och minskad miljöbelastning.

Ett av kriterierna för att kvalificera för en miljöskjuts är att ha sitt projekt kopplat till de 17 globala målen eller de 16 nationella miljömålen samt att man kan också via projektet utvecklar samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt kring hållbarhetsfrågor. Samt att projektet ska ha en anknytning och genomföras helt eller delvis i Umeå.

Nu har Green Umeå delat ut fyra miljöskjutsar till fyra olika föreningar som driver den hållbara utvecklingen framåt, detta kommer stärka dessa föreningars arbete och ge dem möjlighet att satsa vidare på sina satsningar. Genom miljöskjutsen har Umeå Cykel junta möjlighet att klara lokalkostnad, verkstadsinventarier, kursmaterial samt marknadsföring. Föreningen Verkligheten kan nu köpa in el-cykel och cykel släp som ska göra frakten av konstmaterial fossilfri. Umeå Hackerspace kan nu skaffa en 3D-skrivare som ska förlänga livslängden på gammal teknik och hushållsartiklar. Föreningen Kultur och människa får bidrag till festivalen Kullar & Klang med tema mat och klimat.

Det är viktigt att vi från Umeå kommun kan fortsätta stödja genomsatsningar som Green Umeå, man ska inte glömma att det är oftast inom de föreningslivet och det ideella arbetet som idéerna, viljan, engagemang och kunskap finns för en hållbar utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.