Vi måste ta våra ungas oro på större allvar, de är ju framtiden.

Som jag skrev här om dagen så upplever 9 av 10 medborgare att klimatförändringarna är allvarliga och det finns en oro inför framtiden och majoritet av dessa tror också på att framtidens klimat kommer påverka oss i Sverige i allra högsta grad. Samtidigt så har det kommit siffror att för unga mellan 18-29 så är klimatet och miljön den viktigaste frågan. Samtidigt så visar samma grupp en stark oro att klimat och miljöfrågor inte kommer få det dominerande utrymme det bör få i den politiska debatten under valet.

Jag anser att inget parti ska komma undan miljöfrågan i valet. Och då behöver det inte bli så sorgligt som den här mätningen visar, att unga prioriterar vissa frågor men tror att det är helt andra frågor som kommer dominera. Vi måste alla ta klimatomställningen på allvar, den måste börja genomsyra vårt samhälle på alla nivåer. Vi står inför en tid där de kommande åren kommer ha en avgörande roll om vi ska kunna hantera klimatförändringarna. Jag är glad över de satsningar som vi röd-gröna har gjort här i Umeå kommun och de satsningar som kommer, vi har tagit många viktiga beslut och nu gäller det att vi tar från ord till handling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.