Moderaterna eldar på fördomar

”Våldsbrott, utpressning, bilbränder, bilstölder och knarkhandel. Ungdomar som rekryteras av äldre brottslingar till kriminalitet. Ökad risk för religiös radikalisering. Detta sker i vårt Umeå utvecklingen har gått snabbt ”.

Detta är den bild Moderaterna i Umeå vill förmedla via sin film på sociala medier, en bild som för mig känns helt missvisande och främmande. Det är en märklig bild som moderaterna vill förmedla av Umeå, för mig är Umeå en varm och öppen stad. Där tolerans och mångfald blandar sig väll med glädje och samvaro fylld med solidaritet.

Detta är inte första gången som Moderaterna gör tvivelaktiga utspel, vi börjar bli vana med att dem genom snedvridningar och genom att elda på fördomar och rädslor. Och att måla upp denna bild av lidelse och förtryck sakar jag ord för. Det ända som jag kan finna en förklaring för detta utspel är att moderaterna i ett desperat försök försöker att spela på fördomar och få över väljare från SD.

Men självklart finns det brottslighet i Umeå och ja viss statistik visar på att viss brottsligheten har ökat, men här måste man också ta i beaktning också kringliggande omständigheter. Jag delar också bilden som många andra att vi i Umeå har klarat oss skonsamt från den värsta brottsligheten. Detta tack vare en närvaro ute i samhället olika organisationer och eldsjälar men också pgd av satsningar från politiken. Men också tack vare det jobb som Polisen i Umeå gör, Polisen i Umeå har lyckats vid flera tillfällen punktmarkera och lagföra brottsligare och gäng innan dem ens hunnit etablera sig i vår stad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.