Me diagnos.

Jag har inte orkat skriva här på väldigt länge.

Har nu en klar diagnos. Me. Bekostade ett egen besök till en mottagning i Göteborg, Gottfried. Som är en av få specialist mottagningar i hela landet med kompetens att utreda och diagnostisera me/cfs.

Senare fick jag även komma till specialist i linköping. Båda ställde me diagnos.

 

Där tänker man att mina bekymmer skulle lätta. Jag anade att det bara var början…

 

Me är en okänd sjukdom. Trots att över 40000 människor i Sverige är sjuk. Det innebär att läkare inte känner till vilken lindring o medicin det finns att ge. Det finns ingen medicin som hjälper me sjuka tillbaka. Me är en svårt handikappade kronisk sjukdom. Ingen bot finns. Endast mediciner som kan ge lindring och som kanske kan hjälpa en me sjuk till ett lite bättre levnadsstandard.

Nu har även försäkringskassan bestämt att jag är fullt arbetsför. Trots att jag går med rullator, max 150 meter som längst, innan jag måste vila. Jag har hemtjänst som hjälper mig fyra dagar i veckan. Jag klarar i princip inget av hushållsysslorna. Oftast kan jag inte sitta upp. Kan jag sitta är det bara en begränsad tid innan jag måste lägga mig ner.

 

Hur skulle det gå att jobba?

 

Nu har jag uttömt min energi och orkar inte skriva mera. Men jag ska försöka samla mera information och väcka någon slags debatt om hur fk nu behandlar oss sjuka. Vart har välfärdssamhället i Sverige tagit vägen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.