Väntar på domedagen

Fk skrickade ju ett brev om Kommunicering. Jag hade fram till den 20 November på mig att komma in med synpunkter och mera info om varför jag skulle vara sjukskriven. I brevet står det att FK överväger att inte godkänna din sjukskrivning. Sitter alltså nu och väntar på domedagen! Om Fk inte godkänner min sjukskrivning är det verkligen domedagen för mig.

Jag har skickat in en massa papper. Dels en egen berättelse och förklaring hur mina dagar ser ut och mina symptom. Vad jag själv anser att jag klarar eller inte klarar är väl rätt uttryck. Jag fick också en 4 sidor kompletterande sjukintyg från  min läkare. Min läkare och sjukgymnast har verkligen engagerat sig och hjälpt det de kan. Har fått se brev från andras läkare där de förklarar att de kan inte göra mer, de skrev vad det tyckte, ett helt tillräckligt intyg och att om FK väljer att inte godkänna intyget så kan de inte göra mer. Så jag är otroligt tacksam för att min läkare orkat att engagera sig. Att hon bryr sig så mycket och vill hjälpa. Ett mycket utförligt intyg med resultat på de fysiska tester de utfört och hennes ord att jag verkligen inte kan jobba öht.

Dessutom har jag med ett intyg från min hemtjänstpersonal som ju ser mina kracher och mående mest. Till det så har jag ett journalutdrag från utredningen i linköping. Tycker att där står saker också väldigt tydligt. På detta ett sakligt brev från min mor som belyser saker i journal och tidigare sjukskrivningar.

Men ändå så väntar jag på domedagen. Jag har hört att kommer det kommuniceringsbrev och FK överväger att inte godkänna sjukskrivningen så brukar de sällan ändra sig. Jag vågar inte tro ändå så ser jag ingen möjlighet för mig att klara av något mer i mitt liv om jag inte får den godkänd.

Det finns en term: Försäkringskassesjälvmord. (Eller något liknade). Nu är det ju inget som jag öht har tankar mot. Men jag förstår den paniken och uppgivenheten i den termen. Jag kan se hur man kan hamna i den sitsen att man ser det som enda utväg. Jag ser. Det gör mig så otroligt tom att vi i sverige ens ska veta om den termen.

Om Fk nu inte godkänner min sjukskrivning händer följande.

Jag har ingen sjukpenning sedan 1 november. Beroende på när deras beslut kommer så kommer jag från 1 november till beslutsdagen ha 0 kr i inkomst. Oavsett vad som händer. Det innebär att jag först måste gå in på sociala och söka försörjningstöd för att kunna klara av att beta hyra och få mat för november månad. Beroende på när beslutet kommer så måste jag söka försörjningstöd även om jag potentiellt skulle kunna få godkänd sjukskrivning. Men- Sociala kommer inte godkänna att betala ut något försörjningstöd förrän jag anmält mig som arbetsför på AF. Anmäler jag mig som arbetsökande innan FK har gjort ett beslut, så ser de att jag brytit min sjukskriving och tar ju då ett beslut om att inte godkänna min sjukskrivning.

Så jag måste vänta på beslut från FK både innnan jag kan söka mig till Sociala och till AF. Annars är det kört på riktigt. Fks beslut kan ta ett tag. Nu verkar jag kanske kunna få ett beslut relativt snabbt, i  slutet av nästa vecka, kanske 1 deecember. Då ska ju hyra och räkningar redan vara betalda. Så jag kommer bli sen oavsett vad som händer. Om jag, mot förmodan, får godkänt sjukskrivning, så dröjer det ju ett tag innan jag får pengar från FK.

Får jag inte godkänt? Nästa vardag måste jag in på Af och anmäla mig som 100 % arbestsökande. Alltså aktivt söka arbete på 100 %. Om jag inte kan och får det, om det skriver in mig på af som arbetslös med förhinder, vet ni vad som händer då? Jo, då nollar FK min SGI (Sjukpenninggrundande inkomst!) Samma sekund de ser det. Det kommer aldrig gå att få tillbaka. Jag kommer alltså då vara nollad i systemet för evigt. Om jag inte jobbar under en visst tid och återfår min sgi på det sättet. Annars kommer AF kanske utföra någon sorts utredning ang min arbetsförmåga. Under den utredningstiden står jag helt utan ersättning från någonstans. Om de efter min utredning anser att jag skulle ha arbestförmåga kan jag få a-kassa. Om jag inte har någon arbetsförmåga (vilket såklart de borde och kommer se samma dag jag kommer in, om jag visar mina papper) så kommer de inte kunna skriva in mig. Så Om inte FK nu ändrar sig och godkänner min sjukskrivning, så kommer jag troligen förevigt att stå utanför svenska välfärden och behöva stå på försörjningstöd.

Sociala har ju också som krav att man ska söka arbete för att få försökrjningstöd. De kommer ju säga att jag inte får försörjningstöd för jag ska vara sjukskriven. Så jag kan komma att helt falla utanför ramarna i svenska trygghetssystemet!

Hur kan det vara möjligt att det ska vara så här? I sverige? Vi ska ha en sjukförsäkring som innebär att man ska vara trygg om man inte klarar av att jobba. Min tanke när jag blev sjuk är att jag har ju faktiskt tur som bor i sverige. Jag klarar ju mig, om än knapert, fastän jag inte klara av att kliva upp ur sängen. Jag kan få mat på bordet varje dag. Men nu är risken helt plötsligt överhängade att jag INTE kan det. Jag riskerar att bli utkastad och hamna mellan stolarna. Få hela mitt liv förstört och leva i fattigdom. Ja, helt beroende av andra. Vart kan jag ta vägen?

Jag önskar så innerligt att jag kan få min sjukpenning godkänd. Det är ju bara till sista januari, men det skulle i alla fall ge mig en liten period av lugn. För att få dessa papper och hot om att mitt liv kommer helt förstöras, de gör ju mig så mycket sjukare! Jag klarar ju knappt av att hålla huvudet över vattenytan. Jag kan inte göra annat i livet under den här tiden. O om Fk ändrar sig och mot förmodan, godkänner, så börjar hela cirkusen om efter 31 januari!

TÄNK OM OCH GÖR RÄTT FÖRSÄKRINGSKASSAN OCH POLITIKER!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.