Godkänd sjukskrivning och ME på Malou efter tio.

Efter en mycket stressad tid ringde fk mig och berättade att med det nya sjukintyget godkändes min sjukskrivning och det var ingen som helst frågan längre om att jag skulle vara sjukskriven. Det lättade otroligt mycket.

Att man som sjuk ska utsättas för den stress och påfrestning som blir när FK säger att sjukskrivningen troligen inte godkänns gör de sjuka så mycket sjukare. Att se risken att man blir utslängd ur svenska samhället och sen inte kommer kuna försörja sig på något sätt, utom frsörjningstöd eller om man helt enkelt tar ett jobb. De som inte kan jobba hamnar ju på sociala. Det är så sjukt att det händer i sverige.

Jag hoppas kunna slippa det här nu i framtiden, då det nu prövats och de kom fram till att jag ska vara sjukskriven. Så jag vill forsätta att upplysa om min svåra sjukdom.

Me eller ME/Cfs. Felaktigt kallad kronisk trötthetsyndrom. Då Me är så mycket mera komplext än bara trötthet så är detta ett namn som man försöker få bort om Me. Tröttheten är bara en utan symptomen. Tröttheten är mera Fatiuge och är så förlamnade att man faktiskt inte ens kan lyfta huvudet från kudden.

På Malou efter tio pratade de om detta. Första länken är det Camilla Lindskog och hennes sambo som berättar om deras historia med sjukdomen och vardagen. Bra kämpat Camilla och så bra att detta kommer ut. Tyvärr så använder Malou termen kronisk trötthet. Men det är ändå bra att sjukdomen belyses. Andra länken är det specialistläkaren Bragee som berättar lite ur läkarsynpunkt om denna sjukdom.

 

https://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio/3947301

 

https://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio/3947306

 

Se inslagen och sprid gärna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.