Naturbilder .. Kungsörn

Den här kungsörnen skulle vi ha missat om inte kråkorna hade talat om att den var där. Det var ett ljudligt skränande borta på västra udden och när jag tittade dit så satt den här kungsörnen och spanade ut över området. Det måste vara väldigt irriterande för örnen att ha kråkorna skränande omkring sig. Alla eventuella bytesdjur blir ju verkligen förvarnade. Örnen lättade och for sen iväg över till andra sidan älven och seglade förbi Jibbmokkens branter.

Den tröttnade på kråkornas skrän.

örnen seglade bort mot Jibbmokkens branter.

Den här var utsikten som örnen tittade ut över….Storvindeln, som är en del av Vindelälven, mellan Sorsele och Ammarnäs.

Bilderna och minnena är från 2018 08 27

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.