Naturbilder..mera talgoxar

Första flygturen för talgoxungen

efter en stunds pipande kommer äntligen en förälder med mat

ungarna matas av båda föräldrarna två till fyra veckor sedan de lämnat boet….puh vilket jobb, 8 till 13 ungar ! !

Ungen är nästan större än mamman

Talgoxen finns i ett stort antal över hela Europa och Nordafrika och Asien ända bort till Japan enl. Nordens fåglar. Där står också att de klär boet med ull och hästtagel. Då får våra talgoxar det kämpigt, jag känner inte till att det finns varken får eller hästar på många mils avstånd härifrån.

Tänk vad småfåglarna hade det bra när det fanns småjordbruk lite överallt. På vintern kunde de värma sig på loftet i ladugårdarna där de kunde ta del av värmen som djuren alstrade. Dessutom fann de alltid frö i höladan. Det är obegripligt att de klarar sig här över vintern, det kan ju vara minus 25 till 30 grader kallt ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.